Beach House Zandvoort logo
E-MAIL
info@zandvoortappartement.com
Telefoon
+31 (0)6 55 84 05 88
Adres

10 Fantastische Dingen om te Doen in Zandvoort

.
.

Zandvoort aan Zee is een prachtige badplaats aan de Nederlandse kust. Het bruist er het hele jaar door van de gezelligheid met zijn brede strand, de mooie boulevard vol terrasjes en de vele evenementen. Wil je Zandvoort ontdekken? Hier zijn 10 fantastische tips voor een geslaagd bezoek.

1. Geniet van kilometers strand en de zee

Het mooie, brede zandstrand is natuurlijk een van de grote trekpleisters van Zandvoort. Je kunt er eindeloos wandelen, urenlang zonnebaden of spelen in de zee. Op warme dagen kun je zelfs kilometers ver lopen over het strand zonder dat het ophoudt. Een strandwandeling bij zonsondergang is ook magisch. Huur een strandstoel of neem je eigen handdoek mee. Vergeet vooral je zwemkleding niet, want een verfrissende duik in de Noordzee maakt je dag helemaal compleet.

2. Maak een wandeling door de prachtige duinen

Direct achter het strand vind je de Hollandse Duinen, een uitgestrekt natuurgebied met de mooiste duinlandschappen. Zowel in de zomer als in de winter is een wandeling door de duinen een aanrader. Je wandelt door valleien, over uitkijkpunten en langs vennen en meertjes. Onderweg kun je veel mooie vogels en andere dieren spotten. Let wel goed op de bewegwijzering en blijf op de paden om de kwetsbare natuur te ontzien.

3. Race over Circuit Zandvoort

Circuit Zandvoort is wereldberoemd vanwege de Formule 1 racedagen, maar je kunt er ook zelf rijden! Boek een ticket en ga langs de pits, teamgebouwen en de iconische Tarzanbocht. Of waag je op het circuit tijdens een race-experience in bijvoorbeeld een Ferrari of Aston Martin. Een bezoek aan het circuitmuseum leert je alles over de rijke geschiedenis van autoracen in Zandvoort.

4. Winkel en terrasje pikken op de gezellige boulevard

Flaneer over de boulevard van Zandvoort en sla je slag bij de vele winkeltjes. In de zomer wemelt het er van de vakantiegangers op de terrassen van restaurants en cafés. Proef heerlijk verse vis bij beachclub Vroeg of drink een cappuccino met zeezicht bij een van de vele strandtenten. Of proef de lokale lekkernijen zoals Zandvoortse krentenbollen of boerenroomijs.

5. Cultuur snuiven in een museum

Wil je even bijkomen van de zon, zee en het strandleven? Duik dan een museum in. Zo kun je in het Kunsthuis Kijkduin actuele exposities over fotografie en andere kunstvormen bezoeken. Of bewonder in Museum Beelden aan Zee de prachtige beeldentuin en binnenexposities. Ook het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers toont de boeiende geschiedenis van de reddingsmaatschappij.

6. Neem een duik in zee bij Beach Club Vroeg

Voor een heerlijke verkoelende duik in zee kun je naar Beach Club Vroeg aan het einde van de Haltestraat. Je kunt er tegen betaling gebruik maken van de zee-ingress, kleedhokjes en douches. Na het zwemmen is het heerlijk relaxen op een van de bedden of genieten van een drankje en snack. Ze hebben er ook regelmatig dj’s en feesten in de avond.

7. Huur een strandstoel of ligbed

Wil je het helemaal comfortabel maken op het strand? Huur dan een strandstoel of ligbed bij een van de strandtenten. Bij Bluetooth Beach, Bruxelles of Thalassa kun je voor een paar euro per dag een plekje huren. Vaak kun je dit al online reserveren. Zo claim je de beste plekken en heb je de hele dag zon, zee en zand voor jezelf.

8. Bezoek de wekelijkse vismarkt

Iedere donderdagochtend kun je op het Gasthuisplein de traditionele vismarkt bezoeken. Hier verkopen de Zandvoortse visboeren hun verse vangst direct vanuit de kraam. Van Hollandse garnalen tot kabeljauw, van mosselen tot makreel. Ideaal als je zelf wilt koken, want verser wordt het niet! De gezellige markt bestaat al meer dan 100 jaar.

9. Geniet van een evenement

Van mei tot september is er van alles te doen in Zandvoort. Denk aan kleurrijke kunst- en foodmarkten, muziekfestivals als Zandvoort Alive en Jazz in Zandvoort, en sportevenementen zoals de marathon door de duinen. Op Koningsdag is er altijd een groot oranjefeest. Kijk voor de agenda op www.vvvzandvoort.nl.

10. Sluit de dag af met een lekkere maaltijd

Na een actieve dag in Zandvoort kun je heerlijk uit eten gaan. De restaurants van Zandvoort schotelen je de lekkerste visgerechten en zeevruchten voor. Een aanrader is BIJ JEF op de Kostverlorenstraat. Of ga voor een trendy, Scandinavisch tintje naar restaurant Bluys. Of boek een tafeltje met zeezicht bij Beach Club Tien op het strand zelf. Kortom, vervelen zal je niet in Zandvoort aan Zee!

Zandvoort strand en duinen
Zandvoort museum

BOEKINGSFORMulier

INteressante weetjes & tips

Zandvoort: De Perfecte Plek voor een Ontspannen Getaway

Watersportparadijs Zandvoort: Ontdek de Veelzijdigheid van de Kust

10 Fantastische Dingen om te Doen in Zandvoort